Livv Health

Tijdig een mantelzorgwoning huren


De voordelen van een zorgwoning huren

Wie op leeftijd komt, heeft op een dag extra zorg nodig. Aangezien we geacht worden steeds langer zelfstandig thuis te wonen, levert dit voor veel mensen een probleem op. Een plek in een verzorgingshuis krijg je niet zomaar. Daar moet je een zorgindicatie voor hebben. Daarnaast zijn de wachtrijen zeer lang. Helaas kan goede zorg niet wachten. Daarom is voor veel mensen een mantelzorg- of zorgwoning huren een goede en snelle oplossing. Wij vertellen hier meer over de voordelen van een zorgwoning huren.

Wat is een (mantel)zorgwoning?

Een zorgwoning is een woning waar iemand die regelmatig zorg behoeft zelfstandig kan wonen. De woning is van alle gemakken voorzien en bevindt zich in de buurt van de zorgverlener, in veel gevallen is dat iemand uit de familie. Het kan ook zijn dat de zorgverlener gaat wonen op of naast het terrein bij de zorgbehoevende. In dat geval spreken we van een mantelzorgwoning. Doordat een zorgwoning niet direct in verbinding staat met de originele woning, behouden zowel de zorgbehoevende(n) als de mantelzorger(s) hun privacy.

Waarom een zorgwoning huren?

Door de lange wachtrijen en overvolle verzorgingshuizen kiezen steeds meer zorgbehoevende(n), samen met hun mantelzorger(s), voor het huren van een zorgwoning. De vraag naar dergelijke woningen wordt steeds groter, omdat in Nederland sprake is van een toenemende vergrijzing. Ook nemen steeds meer mensen de zorg voor hun ouders graag zelf over van de reguliere zorg, omdat dat vertrouwder en persoonlijker aanvoelt. Omdat een mantelzorgwoning kopen of een zorgwoning kopen niet voor iedereen direct te betalen is, maken veel mensen gebruik van de mogelijkheid van een zorgwoning huren.

Kies de huurwoning en aanbieder die bij u past

Wanneer u een mantelzorgwoning wilt huren, zijn er bij sommige aanbieders meerdere mogelijkheden als het gaat om welk model woning u wilt huren. Als u voor een langere periode wilt huren, is ook een huurwoning op maat mogelijk. En vaak is zelfs huurkoop mogelijk. Informeer bij een aanbieder in zorgwoningen wat de beste mogelijkheden voor uw situatie zijn.

Meer handige zorgtips leest u op onze blogpagina.

    Bel mij

    Livv Health © 2021 | Sitemap