Mobiel ECG Professional voor huisartsen

Met Livv Mobiel ECG Professional kunt u in uw praktijk of tijdens een huisbezoek een ECG maken en direct laten analyseren door onze medisch specialisten.

Het Mobiel ECG device is FDA en CE klasse IIa gecertificeerd, is bijzonder compact en gebruiksvriendelijk en mede hierdoor wereldwijd populair onder huisartsen en medici.

Uw eigen smartphone of tablet zorgt voor de interactie met het device en de verwerking van de gegevens, de kosten voor het Mobiel ECG device zelf zijn hierdoor bijzonder laag.

Onze medische dienst bestaat uit deskundig en gecertificeerd Nederlands personeel, ondersteund door cardiologen met een uitgebreide ervaring in hart- en vaatziekten. Hiertoe heeft Livv een intensieve samenwerking met het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Hoe werkt Livv Mobiel ECG Professional voor de huisarts?

Hoe werkt Livv Mobiel ECG Professional voor de huisarts?

De Huisarts (meer algemeen de eerstelijns zorgprofessional) maakt met zijn eigen telefoon en de Kardia app een ECG (ElektroCardioGram) bij zijn patient.

Voor het afnemen van een ECG, maakt de zorgprofessional gebruik van de Livv Professional App en de Kardia App. 

In de Livv Professional app worden alle gemaakte ECG’s opgeslagen. De zorgprofessional kan er voor kiezen om de ECG zelf te interpreteren of om een beoordeling aan te vragen bij het Livv Medisch Callcenter.

Dit doet de zorgprofessional door de gemaakte ECG van zijn patiënt te selecteren in de Livv Professional App. De juiste ECG kan gevonden worden, door te kijken naar het tijdstip van de opname (in de Kardia App worden geen patiënt gegevens ingevoerd).

Door de volgende gegevens toe te voegen in de Livv Professional App wordt het ECG "persoonlijk" gemaakt:

  • naam patiënt;
  • geboortedatum;
  • evt klachten en notities.

Uniek is, dat de zorgprofessional ook eenvoudig een gesproken memo kan toevoegen voor de Livv medische dienst, in plaats van het invoeren van uitgebreide notities op zijn telefoon. Het ECG en de gegevens van de patiënt worden doorgestuurd naar het medisch callcenter van Livv en beoordeeld door een medisch specialist, die gesuperviseerd wordt door de cardioloog.

Vervolgens wordt een volledige rapportage terug gestuurd naar de zorgprofessional. De Livv rapportage maakt onderscheid tussen 13 verschillende vormen van hartritme stoornissen.

Bekijk hier de complete lijst van hartritmestoornissen

Daarnaast is het mogelijk om alle ECG's (die door Livv zijn beoordeeld en die u zelf heeft beoordeeld) te laten opslaan in een elektronisch patiënten dossier (een HIS of ziekenhuis EPD), inclusief uiteraard de bijbehorende ECG beoordelingsrapporten van het Livv medisch team. 

Hiervoor is er een netwerk koppeling nodig met het Livv platform. Voor huisartsen kunnen we dit doen via bijvoorbeeld Zorgmail of voor ziekenhuizen via een aangepaste "maatwerk" koppeling. Met de oplossing voor een maatwerk koppeling kunnen de ECG's ook in binair formaat worden aangeleverd, naast de standaard PDF.

Direct een offerte?