Livv Health

Wat doet een hot tub voor je lichaam?


Hot tub goed voor lijf en leden

Het is geen geheim dat wellness een helend effect kan hebben op lijf en leden. Niet voor niets heet het daarom ook wellness. Een hot tub wordt ook tot de wellness gerekend. Maar in plaats dat je daarvoor naar een publieke spa of sauna zou gaan, kun je ook kiezen voor een hot tub in je eigen tuin. Zeker als je veel sport of kleine lichamelijke kwaaltjes hebt, is een hot tub zeker aan te bevelen. Maar wat doet een hot tub voor je lichaam? Bij een Sauna & Hot Tub Bedrijf kunnen ze je dat vertellen. Maar de antwoorden op deze vraag lees je natuurlijk ook al in dit blog van Livv Health.

Past een hot tub in uw tuin?

Voordat we bovenstaande vraag beantwoorden, moet we eerst een belangrijke sub vraag stellen: heb je voldoende ruimte in je tuin om een hot tub te plaatsen? Als je die vraag positief kunt beantwoorden, kunnen we de hoofdvraag behandelen: wat doet een hot tub voor je lichaam?

Stress verminderen

In je eigen hot tub geniet je van een combinatie van warm water, een massage van de waterstralen en het gevoel van gewichtloosheid. Dat heeft een zeer kalmerend effect op je lichaam. Dat maakt dat je meer ontspant en minder stress zult voelen. Zelfs het geluid van het bubbelende water werkt voor veel mensen zeer ontspannend. Veel stress is ook niet goed voor je huid. Minder stress zal dus ook de gezondheid van je huid verbeteren. Ook door de verhoogde bloedcirculatie in je hot tub zorg je dat er meer zuurstof naar de huid toe gaat, waardoor die meer glans krijgt.

Goed voor spieren en gewrichten

Je kunt je hot tub ook gebruiken voor het ontspannen van je spieren en gewrichten. Heb je last van pijntjes in je lichaam? Dan zorgt het warme water ervoor dat er meer bloedtoevoer naar de pijnlijke spieren en weefsels wordt gestuurd. Je hot tub zorgt dus voor een sneller herstel. Ook na een rondje flink sporten helpt een hot tub je om lekker te herstellen.

Meer gezondheid op Livv Health

Er zijn vele manieren om aan je lichamelijk en geestelijke gezondheid te werken. Een hot tub kan daarbij dus helpen. Meer tips over persoonlijke verzorging lees je hier.

    Bel mij

    Livv Health © 2020 | Sitemap