Livv Health

Redenen waarom u fysiotherapie nodig hebt


Waarom naar een fysiotherapeut gaan

U heeft vast wel eens op het punt gestaan om een fysiotherapeut te benaderen, maar dit uiteindelijk niet gedaan, omdat u dacht dat de pijn vanzelf wel een keer over zou gaan. Of wellicht heeft u zelfs nog nooit aan Fysiotherapie gedacht, ondanks dat u wel met klachten rondloopt. Er zijn veel redenen om voor fysiotherapie te kiezen. In dit artikel leest u 3 redenen om een fysiotherapeut te benaderen.

U loopt te lang met een blessure of spierpijn rond

Spierpijn en blessures kunnen geen kwaad en herstellen over het algemeen vanzelf. Indien dit niet gebeurt of langer duurt dan u van te voren dacht, kunt u een fysiotherapeut inschakelen. De fysiotherapeut kan zien of dat er iets mis is en u eventueel van zorg en oefeningen voorzien om het herstel te bevorderen.

U bent gedurende de dag uw bewegingen aan het aanpassen

Wanneer u een activiteit minder gaat beoefenen dan voorheen, omdat u het minder goed volhoud, is dit een goede reden om contact op te nemen met de fysiotherapie. Ook wanneer u anders gaat zitten om bijvoorbeeld uw rug te ontlasten is dit een teken dat er iets niet goed is. Een fysiotherapeut kan opsporen waar de pijn vandaan komt en u op deze manier helpen hier iets aan toe doen. Vaak heeft de pijn een heel andere oorzaak dan u aanvankelijk dacht.

U beoefent een sport die veel vergt van uw lichaam

Sporten vraagt veel van uw spieren en gewrichten en het is dan ook van belang dat deze goed functioneren en goed herstellen. Een fysiotherapeut kan uw lichaam helpen voorbereiden op zware belasting. Hierdoor kunnen blessures worden voorkomen.

    Bel mij

    Livv Health © 2020 | Sitemap