Livv Health

Hoe nitril handschoenen u beschermen tegen virusinfecties


Het dragen van handschoenen tegen virusinfecties

Steeds vaker zien we op straat mensen lopen met handschoenen om zich te beschermen tegen het coronavirus. Vooral de nitril handschoenen zijn populair vanwege hun hoge draagcomfort en de extra grip bij de vingers. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over de effectiviteit van het dragen van handschoenen tegen een virusinfectie. Hoe zit dat nu precies? Wij zochten het voor u uit.

Beschermen handschoenen tegen het coronavirus?

De meningen zijn verdeeld wanneer het gaat over het nut van het dragen van handschoenen ter bescherming tegen corona. Wanneer een besmette persoon hoest of niest in een openbare ruimte, dan kunnen deze deeltjes op allerlei voorwerpen terecht komen. Raakt iemand dit besmette voorwerp aan, dan is er nog niet zoveel aan de hand. Het coronavirus kan het lichaam namelijk niet via de handen binnendringen. Wanneer iemand echter het gezicht aanraakt met de handen waar het coronavirus op zit, dan kan het virus wel het lichaam betreden.

Gebruik de handschoenen op de juiste manier

In ziekenhuizen en verpleeghuizen gebruiken artsen wel degelijk handschoenen om zich te beschermen tegen virusinfecties. Daarbij is het belangrijk dat zij weten hoe ze de handschoenen op de juiste manier aan en uit moeten trekken, zodat het virus niet alsnog op hun handen terecht komt. Bovendien is het belangrijk om tijdens het dragen van de handschoenen niet uw gezicht, telefoon of huissleutels aan te raken. Wanneer de handschoenen op de juiste manier gebruikt worden, kunnen ze dus bijdragen aan de bescherming tegen het coronavirus. Daarnaast is ook het handhaven van een goede handhygiëne van groot belang. Een bijkomend voordeel is dat u door het dragen van handschoenen bewuster bezig bent met uw handen en daardoor minder snel uw gezicht zult aanraken.

Meer weten?

Op Livv Health plaatsen wij regelmatig interessante artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft. Wilt u meer weten over hoe u zich kunt beschermen tegen het coronavirus? Neem dan gerust contact met ons op.

    Bel mij

    Livv Health © 2020 | Sitemap