Livv Health

Prothetiek bij uw tandartspraktijk in Rotterdam


Wat is prothetiek?

U heeft van uw tandarts gehoord dat u in aanmerking komt voor een prothetiek behandeling. Maar wat houdt dat precies in? Prothetiek is een verzamelbegrip uit de tandheelkunde. Het staat voor alles wat te maken heeft met vervangers van de klassieke tanden, zoals kronen, bruggen, partiële protheses of totale protheses. Veel praktijken in Nederland kunnen deze behandelingen aanbieden, zoals deze tandartspraktijk in Rotterdam bijvoorbeeld. Dient u een prothetische behandeling te ondergaan en wilt u hier eerst meer over weten? Lees hier over alle soorten prothetiek behandelingen.

Een kroon laten zetten

De kroon is het deel van de tand dat zichtbaar is en dus boven het tandvlees uitsteekt. In sommige gevallen is deze beschadigd of zelfs misvormd. In die gevallen wordt deze vervangen door een kunstmatige kroon. De kunstkroon wordt ook wel kroon genoemd. Het is een langdurige vervanging voor uw tand, omdat het vaak van metaal of porselein is gemaakt. Een kroon herstelt de tand naar zijn oorspronkelijke vorm en functie.

Het vervangen van uw tand door een brug

Een andere manier om een ontbrekende tand te vervangen, is door een brug te plaatsen. Dit is een kunsttand met twee kronen. De brug is bevestigd aan een of meer tanden die naast elkaar staan. Het middel waarmee een brug wordt bevestigd, is cement. Dat maakt het moeilijk om zelf te verwijderen. Dit is een permanente manier om meer veiligheid te bieden bij het vervangen van uw tanden.

De prothese als meest gebruikte oplossing

Het plaatsen van een prothese is een van de meest voorkomende oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Dit gebeurt wanneer een aantal kiezen of tanden ontbreekt, of wanneer het gehele gebit is beschadigd. In sommige gevallen is het niet nodig om een volledige prothese te laten maken. Meestal volstaat dan een partiële prothese. De kwaliteit en het uiterlijk van prothesen zijn tegenwoordig zowel cosmetisch als esthetisch belangrijk. De meeste prothesen zijn echter zeer goed verborgen, zodat deze nauwelijks opvallen.

Heeft u zelf een prothetiek behandeling ondergaan in Rotterdam en wilt u uw ervaringen delen? Neem dan contact met ons op!

    Bel mij

    Livv Health © 2021 | Sitemap