Livv Health

MSM vs OptiMSM


MSM vs OptiMSM: wat is het?

MSM, misschien heeft u er al wel eens van gehoord. Deze afkorting staat voor methylsulfonylmethaan. Het is een klein molecuul, maar wel met een grote betekenis voor ons lichaam. Deze natuurlijke stof wordt aangetroffen in het menselijk lichaam en in vele voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, maar ook in de melk van in weiden grazende koeien. En MSM wordt ook gemaakt, bijvoorbeeld in de vorm van OptiMSM. In dit blog behandelen we MSM vs optiMSM. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Wat is MSM?

MSM is een klein, licht molecuul. Daarom is het heel gemakkelijk door het lichaam op te nemen. MSM is de vorm waarin zwavel van nature voorkomt in alle levende organismen en waarin het biologisch actief is. Het is een reukloos, wit poeder dat goed in warm wateren een groot aantal andere organische oplosmiddelen oplost. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat MSM na orale inname gedeeltelijk wordt afgebroken. Het vrijgekomen zwavel wordt vervolgens door het lichaam benut. Het zwavel werd namelijk onder andere teruggevonden in het collageen en keratine van haren en nagels, in de aminozuren methionine en cysteïne en in de eiwitten van het bloedserum.

Wat is OptiMSM?

OptiMSM is de meest zuivere MSM. Het wordt namelijk gezuiverd door middel van meervoudige destillatie. OptiMSM is te verkrijgen in ‘Microprill’ kwaliteit en ‘Flake’ kwaliteit. De ‘Microprill’ kwaliteit is met name bedoeld om te tabletteren. Hierbij zijn nog maar weinig vulstoffen nodig. Om het poeder goed verwerkbaar te houden is namelijk 0,1% siliciumdioxid toegevoegd. Het OptiMSM van ‘Microprill’ kwaliteit is dus voor 99,9% zuiver. Als we kijken naar de ‘Flake’ kwaliteit, dan kan hiervan gezegd worden dat deze OptiMSM 100% zuiver is. Want er is geen siliciumdioxide aan toegevoegd. De ‘Flake’ kwaliteit is bedoeld om te mengen in voer of op te lossen in water of vruchtensap.

U heeft nu een beter beeld van MSM vs OptiMSM. Maar wilt u hier toch nog wat meer over weten? Of heeft u vragen? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

    Bel mij

    Livv Health © 2022 | Sitemap