Livv Health

Gezondheidsvoordelen van airconditioning


Is airconditioning gezond?

Heeft u last van allergieën? Bent u vaak moe of benauwd? Of heeft u last van onverklaarbare hoofdpijn? Dit zijn allemaal klachten die te maken kunnen hebben met de luchtkwaliteit in huis. Een airconditioning kan dit probleem voor u verhelpen. In dit blog vertellen we u graag meer over de mogelijke gezondheidsvoordelen van airconditioning in huis. Lees snel verder!

Frisse en schone lucht

Voldoende frisse lucht is zeer belangrijk voor een gezonde woon- en werkomgeving. De makkelijkste manier om het hele jaar door te zorgen voor frisse lucht in het hele pand is door een airconditioner te laten installeren. Hiermee kunt u de volgende gezondheidsklachten voorkomen of verminderen:

  • irritaties aan de neus, ogen of keel
  • hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • allergieën
  • benauwdheid

Dit komt doordat een airconditioner de lucht niet alleen koelt, maar ook filtert en zuivert. Stofdeeltjes of ander vuil wordt uit de lucht gehaald. Deze schone en frisse lucht is dus een stuk beter voor de gezondheid. U kunt het resultaat op korte termijn al merken.

Geef ziektekiemen geen kans

Is er iemand ziek in uw huishouden? Dan is de kans op verspreiding van de infectie een stuk kleiner wanneer u airconditioning in huis heeft laten plaatsen. Dankzij de airconditioner is de lucht in huis namelijk continu in beweging. Ziektekiemen blijven hierdoor niet of in ieder geval minder lang in de ruimte hangen. De kans dat u of uw huisgenoten de besmette lucht inademen is hierdoor dus kleiner. Dit verkleint ook de kans op besmetting en verspreiding van de ziekte.

Wilt u hulp bij het vinden van een betrouwbare airco installateur? Neem dan contact met ons op. Wij verwijzen u graag door naar de juiste specialist.

    Bel mij

    Livv Health © 2021 | Sitemap