Uitleg en kosten Mobiel Alarm

Persoonlijk alarm

Livv Mobiel Alarm is een persoonlijke alarmeringsdienst, die gebruik maakt van een mobiele telefoonverbinding naar onze alarmcentrale. De alarmering heeft een keurmerk van WDTM.

Overal waar dus bereik is van een mobiel netwerk (in binnen- en buitenland) kunt u bellen met de alarmcentrale. Deze alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar, u krijgt altijd een persoon te spreken.

Door middel van nummerherkenning van uw mobiele 06-nummer weet de alarmcentrale direct wie er belt: uw 06-nummer is namelijk gekoppeld aan uw "Mijn Livv" profiel.

Dit profiel vult u op onze website in: u kiest er zelf voor welke informatie u hier opslaat. Dit kunnen uw mantelzorgers zijn, die in nood gebeld moeten worden. Of specifieke medische aandoeningen, waar de hulpdiensten van op de hoogte moeten zijn.

U kunt hier klikken voor een prijsoverzicht.

Instellen van Mobiel Alarm op uw eigen alarmtelefoon

In dit filmpje ziet u hoe in een paar minuten uw mobiele alarmtelefoon te koppelen is aan Mobiel Alarm van Livv.

De manier van instellen verschilt per toestel, hier ziet u hoe een Doro alarmtelefoon (een smartphone met Android) wordt geprogrammeerd met de twee nummers, van de alarmcentrale en van SMS locatie.

Alle toestel handleidingen

Geschikte hardware voor alarmering

Werkt het op iedere mobiele telefoon?

Livv Mobiel Alarm werkt alleen op mobiele telefoons met locatie-bepaling (GPS): hiermee kan de alarmcentrale zien vanaf welke locatie u een noodoproep doet.

Ook heeft u een alarmknop nodig om het alarm te activeren: dit kan een ingebouwde knop zijn op uw toestel, een losse (Bluetooth) alarmknop of een polsbandje met noodknop.

Livv Mobiel Alarm is te combineren met de volgende opties:

  • Met uw eigen mobiele alarmtelefoon (seniorentelefoon) die een ingebouwde SOS knop heeft. Kijk hier voor de lijst met ondersteunde toestellen.
  • Met een polsbandje met ingebouwde mobiele verbinding (binnenkort beschikbaar).

Een vergoeding aanvragen voor een personenalarm

Wist u, dat u in aanmerking kunt komen voor een vergoeding?

Het hangt van uw situatie af, of u een vergoeding krijgt voor personenalarmering. Personenalarmering zit in de basisverzekering en als er medische redenen zijn, kunt u hiervoor in aanmerking komen. De zorgverzekeraar vergoedt dan mogelijk een deel van de kosten. Ook als er sociale redenen zijn (denk aan, als u zich thuis niet veilig voelt en u geen mensen in uw omgeving heeft die u kunt waarschuwen bij nood) kunt u met uw gemeente overleggen wat mogelijk is.

Bij medische redenen moet u een verklaring hebben van de huisarts. Hierin moet beschreven worden: uw ziektebeeld, woonsituatie, medicijngebruik, of u wel eens valt en dat u een personenalarmering nodig heeft. De zorgverzekeraar regelt meestal een vergoeding voor medische redenen en de gemeente voor sociale redenen. Iedere zorgverzekeraar beoordeelt het op een andere manier.

Niet alle gemeenten vergoeden de personenalarmering.

U kunt personenalarmering aanvragen via een aanmeldformulier bij uw eigen zorgverzekeraar. Voor meer informatie klikt u hier.

Stap voor stap

Wat gebeurt er nadat ik de alarmknop indruk?

  • U drukt op de alarmknop van uw mobiele telefoon.
  • De telefoon belt naar de alarmcentrale en verstuurt uw locatie.
  • De alarmcentrale neemt op, horen zij niets? Dan sturen zij de hulpdiensten naar uw locatie.
  • Bent u nog aanspreekbaar? Dan overleggen zij met u wat te doen, bijvoorbeeld een mantelzorger sturen of uw huisarts inlichten.
  • Mobiel Alarm is een telefonische assistentiedienst, het is op dit moment niet mogelijk om een Livv medewerker naar uw locatie te sturen. De alarmcentrale zal in overleg uw mantelzorger of de hulpdiensten sturen.

Beginnen met Mobiel Alarm

Wat moet ik hiervoor aanschaffen?

De mobiele telefoon en het telefoon abonnement worden door u zelf apart aangeschaft. Livv kan u wel helpen met advies over welke telefoons te combineren zijn met Mobiel Alarm.

De aansluiting op de Livv alarmcentrale kunt u hier online bestellen of in een winkel bij u in de buurt. Bij de veelgestelde vragen vindt u meer informatie over de werking, of kijk bij handleidingen hoe u uw toestel instelt.

Ga naar de shop