Livv Health

Een lekkende darm test kopen

Een lekkende darm test

Een lekkende darm wordt ook wel een ‘leaky gut’ genoemd. Het is een belangrijk syndroom, omdat er afvalstoffen die in de darmen worden geproduceerd in de bloedbaan terecht kunnen komen. Bovendien kan voeding die maar gedeeltelijk verteerd is ook het lichaam in. Hierdoor worden belangrijke voedingsstoffen niet goed opgenomen en gaat de algehele gezondheid en het immuunsysteem achteruit. Wilt u weten of u een lekkende darm hebt? Koop dan snel een lekkende darm test.

Wat is een ‘leaky gut’?

Bij een lekkende darm ontstaan er minuscule gaatjes in de darmen. Meestal is het slijmvlies dat over de darmwand ligt ontstoken, waardoor de goede bacteriën niet meer goed aanhechten. U herkent een lekkende darm aan onder andere de volgende symptomen:

 • Ontstekingsreacties
 • Allergische reacties
 • Stemmingswisselingen
 • Hormonale problemen

Hoe zelf een lekkende darm voorkomen

U kunt zelf veel doen om een lekkende darm te voorkomen. Graag zet ik er een aantal op een rij:

 • Let op uw voeding. Eet vooral puur en onbewerkt voedsel. Dus geen suiker, alcohol, zuivel, etc. Wel groente, fruit, noten en zaden.
 • Zorg ervoor dat u minder stress heeft. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel belangrijk. Probeer een goede balans te vinden tussen werk en privé.
 • Kauw goed op uw eten. Zo wordt het speeksel goed vermengd met het voedsel.

Wat zijn de kosten van een lekkende darm test?

Wilt u een lekkende darm test kopen? De kosten voor een lekkende darm test variëren enorm. Het is vooral belangrijk dat u een betrouwbare test koopt. Bespaar er dan ook niet op. Een goede test heeft u al voor ongeveer 50 euro.

Heeft u een vraag of onderwerp over uw gezondheid waar u graag meer informatie over wilt lezen? Laat vooral een bericht achter via de contactpagina en wij schrijven er zo snel mogelijk een blog over.

De voordelen van huidtherapie

Pijnloos en snel een mooie huid

Bent u gezegend met een mooie, egale en stralende huid? Veel mensen zouden dit graag willen, maar voor de meeste van ons lijkt dit lastig te bereiken. Toch is het krijgen van een prachtige huid geen kunst wanneer u kiest voor huidtherapie. In dit blog vertellen wij u wat huidtherapie precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Huidadvies op maat

Gelukkig is er niet altijd een cosmetische ingreep nodig wanneer u iets aan uw uiterlijk wilt veranderen. Zo is het door middel van huidtherapie heel gemakkelijk om de gezondheid en de uitstraling van uw huid te verbeteren. Bij huidtherapie wordt altijd eerst een huidanalyse uitgevoerd door een specialist. Door deze huidanalyse komt u meer te weten over uw huid. Denk hierbij aan:

 • Of u een droge, vette of gemengde huid heeft
 • Het vochtgehalte
 • Collageen
 • Hoeveel elastine er aanwezig is
 • Rimpelvorming
 • Talgvorming
 • Pigment
 • Poriegrootte
 • Doorbloeding

Met deze informatie kunt u veel gerichter uw huid gaan verzorgen. Zo heeft rimpelvorming nou eenmaal een andere verzorging nodig dan een huid die veel talgvorming heeft. Uw huidtherapeut kan u hier alles over vertellen.

Uw huid laten behandelen door een schoonheidsspecialist

Wanneer uw schoonheidsspecialist door middel van de huidanalyse een goed beeld van uw huid heeft gekregen, kan de huidtherapie van start gaan. Zo gaat u samen de juiste verzorgingsproducten selecteren die goed passen bij uw huid en kunnen er ook specifieke behandelingen worden ingezet. Hierbij kunt u denken aan het behandelen door een peeling of met een dermapen.

Zelf uw zorglocatie kiezen. Waar kan dat nog?

Particuliere zorg biedt rust en zekerheid

Op uw ‘oude dag’ de zorg kiezen die u nodig heeft op een manier die u graag wenst. Waar kan dat nog? De meeste mensen hebben het niet meer voor het kiezen als die oude dag er ineens is. Dan bent u overgeleverd aan de zorgen van de reguliere gezondheidszorg. Daar is op zich niets mis mee, maar het kan zoveel beter. Zo is er een particulier verzorgingshuis in Ede waar u veilig en comfortabel van de best mogelijke zorg geniet in een huiselijke omgeving.

Kleinschalige zorg

In de reguliere gezondheidszorg zijn we overgeleverd aan de zorg die we krijgen van grote zorginstanties die door onderbetaling en hoge werkdruk te maken hebben met personeelstekorten. Het gevolg is dat de zorg die we nodig hebben beperkt blijft tot de hoognodige medische zorg, zonder de nodige aandacht voor de persoon. Zeker in de ouderenzorg is de menselijke maat wat dat betreft vaak zoek. Een beetje persoonlijke aandacht is misschien wel net zo noodzakelijk als de medische handelingen die verricht moeten worden. In een particulier verzorgingshuis bent u dan gegarandeerd beter af.

Aandacht voor u!

Het welzijn van ouderen hangt voor een groot deel af van aandacht voor de persoon. Ouderen zitten meestal verlegen om een praatje, een bakje koffie of om verhalen van ‘buiten’. Omdat de leefwereld door fysieke ongemakken steeds kleiner wordt, maakt persoonlijke aandacht het verschil, want eenzaamheid ligt op de loer. Dat is niet het geval in een particulier verzorgingshuis. Daar is alle ruimte voor persoonlijke aandacht en voorkeuren van bewoners. Daar krijgt u in alle rust zorg en opvang in een huiselijke en persoonlijke sfeer. Ga dus vooral eens kijken in een particulier verzorgingshuis om alvast een indruk op te doen. Enne….doe dat vooral nu u het nog kunt. Voor u het weet staat de oude dag voor uw deur!

Wilt u uw mening geven over dit blog, of een verhaal met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op.

Redenen waarom u fysiotherapie nodig hebt

Waarom naar een fysiotherapeut gaan

U heeft vast wel eens op het punt gestaan om een fysiotherapeut te benaderen, maar dit uiteindelijk niet gedaan, omdat u dacht dat de pijn vanzelf wel een keer over zou gaan. Of wellicht heeft u zelfs nog nooit aan Fysiotherapie gedacht, ondanks dat u wel met klachten rondloopt. Er zijn veel redenen om voor fysiotherapie te kiezen. In dit artikel leest u 3 redenen om een fysiotherapeut te benaderen.

U loopt te lang met een blessure of spierpijn rond

Spierpijn en blessures kunnen geen kwaad en herstellen over het algemeen vanzelf. Indien dit niet gebeurt of langer duurt dan u van te voren dacht, kunt u een fysiotherapeut inschakelen. De fysiotherapeut kan zien of dat er iets mis is en u eventueel van zorg en oefeningen voorzien om het herstel te bevorderen.

U bent gedurende de dag uw bewegingen aan het aanpassen

Wanneer u een activiteit minder gaat beoefenen dan voorheen, omdat u het minder goed volhoud, is dit een goede reden om contact op te nemen met de fysiotherapie. Ook wanneer u anders gaat zitten om bijvoorbeeld uw rug te ontlasten is dit een teken dat er iets niet goed is. Een fysiotherapeut kan opsporen waar de pijn vandaan komt en u op deze manier helpen hier iets aan toe doen. Vaak heeft de pijn een heel andere oorzaak dan u aanvankelijk dacht.

U beoefent een sport die veel vergt van uw lichaam

Sporten vraagt veel van uw spieren en gewrichten en het is dan ook van belang dat deze goed functioneren en goed herstellen. Een fysiotherapeut kan uw lichaam helpen voorbereiden op zware belasting. Hierdoor kunnen blessures worden voorkomen.

Hoe nitril handschoenen u beschermen tegen virusinfecties

Het dragen van handschoenen tegen virusinfecties

Steeds vaker zien we op straat mensen lopen met handschoenen om zich te beschermen tegen het coronavirus. Vooral de nitril handschoenen zijn populair vanwege hun hoge draagcomfort en de extra grip bij de vingers. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over de effectiviteit van het dragen van handschoenen tegen een virusinfectie. Hoe zit dat nu precies? Wij zochten het voor u uit.

Beschermen handschoenen tegen het coronavirus?

De meningen zijn verdeeld wanneer het gaat over het nut van het dragen van handschoenen ter bescherming tegen corona. Wanneer een besmette persoon hoest of niest in een openbare ruimte, dan kunnen deze deeltjes op allerlei voorwerpen terecht komen. Raakt iemand dit besmette voorwerp aan, dan is er nog niet zoveel aan de hand. Het coronavirus kan het lichaam namelijk niet via de handen binnendringen. Wanneer iemand echter het gezicht aanraakt met de handen waar het coronavirus op zit, dan kan het virus wel het lichaam betreden.

Gebruik de handschoenen op de juiste manier

In ziekenhuizen en verpleeghuizen gebruiken artsen wel degelijk handschoenen om zich te beschermen tegen virusinfecties. Daarbij is het belangrijk dat zij weten hoe ze de handschoenen op de juiste manier aan en uit moeten trekken, zodat het virus niet alsnog op hun handen terecht komt. Bovendien is het belangrijk om tijdens het dragen van de handschoenen niet uw gezicht, telefoon of huissleutels aan te raken. Wanneer de handschoenen op de juiste manier gebruikt worden, kunnen ze dus bijdragen aan de bescherming tegen het coronavirus. Daarnaast is ook het handhaven van een goede handhygiëne van groot belang. Een bijkomend voordeel is dat u door het dragen van handschoenen bewuster bezig bent met uw handen en daardoor minder snel uw gezicht zult aanraken.

Meer weten?

Op Livv Health plaatsen wij regelmatig interessante artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft. Wilt u meer weten over hoe u zich kunt beschermen tegen het coronavirus? Neem dan gerust contact met ons op.

Lippen opvullen in Rotterdam? Kies voor veilig bij een cosmetisch centrum!

Veilig lippen opvullen in Rotterdam

Bent u onzeker over uw lippen? En wilt u uw lippen laten opvullen in Rotterdam? Zorg er dan voor dat u een specialist kiest voor die veilig te werk gaat. Check van tevoren met welk bedrijf u te maken heeft, zodat u de risico’s tot een minimum kunt beperken. Livv Health voorziet u graag van meer informatie over persoonlijke verzorging. Daarom besteden wij in dit blog aandacht aan het opvullen van lippen. Welke veilige fillers worden hiervoor gebruikt en hoe verloopt de behandeling? U leest het hier. 


Het gebruik van veilige fillers

Wilt u uw lippen laten opvullen in Rotterdam? Kies dan voor een praktijk of cosmetisch centrum dat dit op een veilige manier doet. Bij een moderne kliniek maken ze gebruik van injectables. Deze injectables zijn afbreekbare fillers op basis van hyaluronzuur. Deze fillers worden gebruikt voor het opvullen van de lippen, maar ook de rimpels rond de mond. Wat betreft zijn er verschillende injectables te gebruiken. Een voorbeeld is Restylane, deze filler is voor lijntjes en lipcontouren. Tevens is er Restylane Vital voor de verbetering van de huid en Restylane Perlane voor grovere lijnen en lipvolume. 

 

De behandeling met fillers

De specialist zal voordat de behandeling begint eerst kijken of er een verdoving nodig is. Het verdoven gebeurt met een injectie of crème. Vervolgens worden de lippen behandeld met een filler, bijvoorbeeld Restylane. Deze behandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en geeft direct resultaat. Na afloop is de huid vaak nog wat gezwollen. U heeft ongeveer zes tot twaalf maanden plezier van de behandeling. 

 

Neem contact met ons op

Wij hopen dat wij u middels dit blog voldoende hebben geïnformeerd over het opvullen van uw lippen. Heeft u nog vragen over de behandeling of de verschillende fillers die worden gebruikt door de klinieken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hopen dat u goed geïnformeerd de juiste cosmetisch kliniek of centrum in Rotterdam of omgeving kunt vinden. 

De 5 beste tips om hulp te bieden bij aan- en uitkleden

Hulp bij aan- en uitkleden op bed

Bent u zorgverlener voor een ander? Dan vallen de hulp bij het aan- en uitkleden, al dan niet op bed, wellicht onder uw taken. Dit is zeker geen eenvoudige taak. Daarom willen wij u wat hulp bieden via de 5 beste tips om hulp te bieden bij aan- en uitkleden in de zorg.

1. Zorg voor comfort

Het is ontzettend belangrijk om tijdens de persoonlijke verzorging ervoor te zorgen dat degene aan wie u zorg verleent, de zorgvrager, comfortabel is. Vermijd daarom tillen, duwen en trekken, een ongunstige werkhouding en strakke kledingstukken bij het aan- en uitkleden op bed. Voor het comfort is het ook belangrijk dat u in een droge ruimte werkt.

2. Bereid u goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook wanneer u iemand helpt bij het aan- en uitkleden in bed. Zorg voor een aantal dingen ter voorbereiding:

 • Leg alles wat u nodig heeft alvast klaar
 • Bedenk waar het het makkelijkst is om bepaalde kledingstukken aan of uit te doen (trui op de stoel, broek op bed, etc.)
 • Houd een logische werkvolgorde aan
 • Overleg met de zorgvrager hoe u te werk gaat
 • Werk op de juiste hoogte, bij voorkeur is dat ellebooghoogte, maar houdt over het algemeen tussen heup- en schouderhoogte aan

3. Zo veel mogelijk zelf doen

Veel zorgvragers vinden het erg fijn om zoveel mogelijk zelf te doen. Zorg er dan ook voor dat hier de ruimte voor is. Kies voor bepaalde methodes en hulpmiddelen die het mogelijk maken voor de zorgvrager om zelf kledingstukken aan- of uit te doen. Ook wanneer dit extra tijd kost, is het toch een prettigere manier van werken. Blijf wel altijd alert, en biedt wanneer de zorgvrager daar behoefte aan heeft hulp.

4. Pas u aan

Als zorgverlener is het belangrijk om u aan de zorgvrager aan te passen. Hierbij hoort het zo veel mogelijk zelf laten doen. Ook is het belangrijk om u aan het tempo van de zorgvrager aan te passen, en rustige bewegingen te maken. Ga altijd recht voor en dicht bij het lichaam te werk. Beweeg mee tijdens het werken, en loop wanneer dit nodig is naar de andere kant van het bed.

5. Een goede afronding

Na het aan- en uitkleden in de zorg volgt er nog een afronding. Hierin begeleidt u de zorgvrager naar de gewenste plek, of legt u hem of haar in een prettige positie op het bed. Als zorgverlener is het uw taak om ervoor te zorgen dat de zorgvrager comfortabel is. Loop uw handelingen nog eens na, en kijk kritisch of u goed te werk bent gegaan. Zo weet u wat er goed ging, en wat u de volgende keer eventueel kunt verbeteren.

Orthopedisch kussen en matras tegen fysieke klachten

De voordelen van een orthopedisch kussen en matras

Heeft u last van fysieke klachten zoals nekpijn en rugklachten? Het slapen op een verkeerd matras zou hier zomaar eens de oorzaak van kunnen zijn. Bij Livv Health helpen wij u graag om pijnvrij door het leven te gaan. In dit blog leest u daarom over de voordelen van een orthopedisch matras en orthopedisch kussen van 123Matrasadvies.

Wat zijn orthopedische matrassen en kussens?

Orthopedische matrassen en kussens hebben een hoog comfort gehalte en ondersteunen uw lichaam precies op de juiste manier tijdens het slapen. Hierdoor worden fysieke klachten aanzienlijk verminderd. Omdat de wervelkolom precies op de juiste manier wordt ondersteund, neemt deze een natuurlijke houding aan tijdens het slapen. Zo wordt uw lichaam zo min mogelijk belast omdat de druk van het matras optimaal over uw lichaam wordt verdeeld. Een orthopedisch kussen bestaat uit traagschuim dat zich vormt naar uw lichaam en zich aanpast aan uw slaaphouding.

Voorkom slaapproblemen met een orthopedisch matras en kussen

Bij Livv Health weten we dat het slapen op een verkeerd matras allerlei vervelende bijwerkingen tot gevolg kan hebben. Hierbij kunt u denken aan:

 • Nekpijn
 • Rugpijn
 • Slecht in slaap komen
 • Vaak ‘s nachts wakker worden
 • Tintelingen in armen en benen

Door te kiezen voor een orthopedisch matras en een orthopedisch kussen kan uw lichaam in de nacht goed herstellen en kunt u fysieke klachten voorkomen of zelfs verhelpen. Bovendien zorgen de drukverlagende kwaliteiten van een orthopedisch matras ervoor dat uw bloedsomloop constant blijft en gaat zo’n matras extra lang mee!

Wat doet een hot tub voor je lichaam?

Hot tub goed voor lijf en leden

Het is geen geheim dat wellness een helend effect kan hebben op lijf en leden. Niet voor niets heet het daarom ook wellness. Een hot tub wordt ook tot de wellness gerekend. Maar in plaats dat je daarvoor naar een publieke spa of sauna zou gaan, kun je ook kiezen voor een hot tub in je eigen tuin. Zeker als je veel sport of kleine lichamelijke kwaaltjes hebt, is een hot tub zeker aan te bevelen. Maar wat doet een hot tub voor je lichaam? Bij een Sauna & Hot Tub Bedrijf kunnen ze je dat vertellen. Maar de antwoorden op deze vraag lees je natuurlijk ook al in dit blog van Livv Health.

Past een hot tub in uw tuin?

Voordat we bovenstaande vraag beantwoorden, moet we eerst een belangrijke sub vraag stellen: heb je voldoende ruimte in je tuin om een hot tub te plaatsen? Als je die vraag positief kunt beantwoorden, kunnen we de hoofdvraag behandelen: wat doet een hot tub voor je lichaam?

Stress verminderen

In je eigen hot tub geniet je van een combinatie van warm water, een massage van de waterstralen en het gevoel van gewichtloosheid. Dat heeft een zeer kalmerend effect op je lichaam. Dat maakt dat je meer ontspant en minder stress zult voelen. Zelfs het geluid van het bubbelende water werkt voor veel mensen zeer ontspannend. Veel stress is ook niet goed voor je huid. Minder stress zal dus ook de gezondheid van je huid verbeteren. Ook door de verhoogde bloedcirculatie in je hot tub zorg je dat er meer zuurstof naar de huid toe gaat, waardoor die meer glans krijgt.

Goed voor spieren en gewrichten

Je kunt je hot tub ook gebruiken voor het ontspannen van je spieren en gewrichten. Heb je last van pijntjes in je lichaam? Dan zorgt het warme water ervoor dat er meer bloedtoevoer naar de pijnlijke spieren en weefsels wordt gestuurd. Je hot tub zorgt dus voor een sneller herstel. Ook na een rondje flink sporten helpt een hot tub je om lekker te herstellen.

Meer gezondheid op Livv Health

Er zijn vele manieren om aan je lichamelijk en geestelijke gezondheid te werken. Een hot tub kan daarbij dus helpen. Meer tips over persoonlijke verzorging lees je hier.

Prikkelbare darm syndroom

Zo herkent u het prikkelbare darm syndroom

De oorzaak van uw darmklachten achterhaalt

Een op de vier Nederlanders heeft regelmatig last van darmklachten. Bij de meeste mensen wordt na uitvoerig onderzoek de oorzaak van deze klachten gevonden. In dit blog vertelt Livv Health u meer over het prikkelbare darm syndroom en over een betrouwbare prikkelbare darm syndroom test.

Wat is het prikkelbare darm syndroom?

Het prikkelbare darm syndroom herken je aan symptomen zoals buikpijn, een opgezette buik, kramp die afneemt na de ontlasting, loze aandrang en slijm bij de ontlasting. Wanneer deze symptomen minimaal drie maanden aanhouden kan er sprake zijn van het prikkelbare darm syndroom. Het is de meest voorkomende chronische darmstoornis die er is. Wanneer er naast de bovengenoemde symptomen ook nog sprake is van bloedverlies, koorts, gewichtsverlies of hevige pijn dan wordt er gesproken van alarmsignalen.

Oorzaken van darmklachten

De diagnose voor het prikkelbare darm syndroom kan pas vastgesteld worden wanneer alle andere mogelijke oorzaken voor de klachten zijn uitgesloten. Veelvoorkomende oorzaken van darmklachten zijn:

 • In 35 tot 45% van de gevallen is het een besmetting van een eencellige parasiet
 • In 18% van de prikkelbare darm syndroom klachten is een overgroei van candida vastgesteld
 • 7% van de mensen hebben een lage pancreas elastase waarde
 • Ook een afwijkende darmflora met gisten kan de oorzaak zijn
 • Tenslotte kunnen ook een chronische gal aandoening of overgewicht de oorzaak zijn voor darmklachten

Een betrouwbare prikkelbare darm syndroom test

Met een prikkelbare darm syndroom test worden meerdere analyses tegelijkertijd uitgevoerd, zo is de kans groter dat de oorzaak van de darmklachten wordt gevonden. Deze test controleert op aanwezigheid van de meest voorkomende darmparasieten. Daarnaast worden de gisten in de darmen en de darmbacteriën gecontroleerd en er wordt gekeken of de darmen gluten goed kunnen verwerken. Met zo’n test komt dus zeer waarschijnlijk de oorzaak van uw darmklachten naar voren.

Livv Health © 2020 | Sitemap