Livv Health

Transformeer je woonkamer met prachtige salontafels

Bij Haco begrijpen we dat salontafels meer zijn dan alleen functionele meubelstukken. Ze dragen bij aan de sfeer en uitstraling van je woonkamer. Daarom hebben we een uitgebreide collectie salontafels van Haco samengesteld, zodat je altijd een tafel vindt die perfect past bij jouw stijl en behoeften.

salontafels van Haco

Een scala aan stijlen en ontwerpen

Of je nu een liefhebber bent van klassieke elegantie, moderne minimalisme of eigentijds design, onze salontafels zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en ontwerpen. Van strakke lijnen en glazen bladen tot warme houten texturen en opvallende metalen accenten, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren door de verscheidenheid aan salontafels die we te bieden hebben.

Functionaliteit en veelzijdigheid in één

Naast hun esthetische waarde zijn onze salontafels ook zeer functioneel. Ze bieden voldoende ruimte om je favoriete boeken, tijdschriften, afstandsbedieningen en andere kleine items georganiseerd en binnen handbereik te houden. Sommige salontafels hebben zelfs handige opberglades of onderplanken waar je spullen netjes kunt opbergen, waardoor je woonkamer er altijd opgeruimd uitziet.

Personaliseer je salontafel

Een salontafel biedt een geweldige gelegenheid om je persoonlijke stijl te laten zien. Voeg een decoratief dienblad toe met een verzameling kaarsen en geurige diffusers voor een gezellige sfeer. Plaats een vaas met verse bloemen of een opvallend kunstwerk om een vleugje kunstzinnigheid toe te voegen. Door accessoires zorgvuldig te kiezen, kun je jouw salontafel transformeren tot een uniek pronkstuk dat je woonkamer karakter en persoonlijkheid geeft.

 

Bij Haco staan we klaar om je te helpen de perfecte salontafel te vinden die aan al je wensen voldoet. Ontdek onze diverse collectie en laat je inspireren door de mogelijkheden. Met onze hoogwaardige salontafels voeg je niet alleen functionaliteit toe aan je woonkamer, maar creëer je ook een stijlvolle oase waar je kunt ontspannen en genieten van de momenten die er echt toe doen.

 

Wat als je in aanraking bent geweest met asbest?

In aanraking geweest met asbest – Wat nu?

Wat als je in aanraking bent geweest met asbest? In hoeverre je risico’s loopt, is afhankelijk van de manier waarop je ermee in aanraking bent gekomen. Los daarvan is er niets wat je kunt doen als je met asbest in aanraking bent gekomen. Er zijn geen tests of onderzoeken waarmee aangetoond kan worden hoeveel asbest je bijvoorbeeld ingeademd hebt. In dit blog vertellen we je meer over welke manieren van in aanraking komen met asbest gevaarlijk voor de gezondheid zijn.

Asbest inademen

De enige gevaarlijke manier voor de gezondheid om met asbest in aanraking te komen, is door asbestvezels in te ademen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat er een asbestplaat is gebroken of verbrijzeld. De vezels adem je dan makkelijk in. Als dit eenmalig gebeurt is de kans dat je ziek wordt erg klein. Er zweven zelfs verwaarloosbaar kleine hoeveelheden asbest in de lucht die we elke dag inademen. Risico’s voor de gezondheid nemen pas toe als je elke dag asbestvezel inademt. Maak je dus vooral geen zorgen en neem de juiste voorzorgsmaatregelen dat het niet vaker gebeurt. Denk hierbij aan een asbest bedrijf inschakelen.

Asbest aanraken of inslikken

Asbest is in principe niet gevaarlijk om aan te raken. Vooral als het gaat om complete asbestplaten die niet zijn afgebroken of geen verdere beschadigingen hebben. Asbest biedt geen gevaar voor de huid. Daarnaast is asbest inslikken ook niet gevaarlijk. Zelfs niet als het om de beruchte asbestvezels gaat die door de lucht kunnen zweven. Het gevaar van asbest voor de gezondheid zit hem echt in het inademen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de gevaren van asbest inademen? Wil je meer leren over gezondheid in het algemeen? Hou dan zeker ons blog in de gaten.

Ken jij het rustige Moraira al?

Soms moet je er gewoon even tussenuit en dat is dan ook niet zo gek. Een vakantie in eigen land is dan net niet wat je zoekt. De zon opzoeken is dan eigenlijk  ook helemaal niet zo’n slecht idee. Voor de zon hoef je niet per se heel erg ver te reizen en er zijn genoeg plekken waar je dan ook rustig kan ontspannen. Een van de landen die dan ook wel erg populair is, is Spanje. Dit land staat dan ook wel bekend om zijn zon en veel mensen trekken hier dan ook vaak naartoe in het najaar om nog lekker warm te blijven. Een van de dorpen die jij dan ook kunt bezoeken is Moraira

Ontspannen in de zon!

Als jij even rust nodig hebt dan is het niet zo gek als je lekker naar buiten gaat om te genieten van het weer. Nu is het soms wel iets makkelijker gezegd dan gedaan, want als het gaat regenen dan is het wandelen niet zo handig. Daarom is het goed als je gaat kijken naar een manier hoe jij dan toch kan genieten van de zon. Dat is door te kijken naar het mooie plaatsje Moraira in Spanje. Dit is namelijk een dorp in het zuidoosten van Spanje waar het nog lekker warm is.

Moraira

Goed om even bij te komen!

Veel mensen werken veertig uur in de week en dat bijna het hele jaar door. Nu kun je soms ook niet anders, maar het is wel vervelend. Daarom moet je ook gaan kijken hoe jij optimaal tot rust kan komen als je dan eindelijk een keer vakantie hebt. Dat doe je dan ook door naar een rustige plek te gaan in Spanje. Moraira is een van die plekken waar het dan ook lekker rustig is. Daar moet je dan ook zeker gebruik van maken.

Inwendige huidverzorging vs externe huidverzorging

huidverzorging

Inwendige huidverzorging vs externe huidverzorging

Wat maakt onze huid mooi?

Wilt u zich mooi voelen? Dankzij een mooie huid? Een mooie huid begint met een goede huidverzorging. Zowel intern als extern. De combinatie van een goede externe huidverzorging, interne huidverzorging en voldoende tijd voor uzelf nemen zorgt ervoor dat uw huid mooi blijft. En u zich mooi zult voelen! Wilt u meer weten over inwendige huidverzorging vs externe huidverzorging? En hoe goede huidverzorging eruit ziet? Lees dan snel verder, want wij vertellen u er meer over in dit blog.

Externe huidverzorging

Door doelgerichte externe huidverzorging zult u er beter uitzien. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Allereerst is het belangrijk om de huid te reinigen. Om uw huid mooi te krijgen, moet u uw gezicht twee keer per dag reinigen om vuil, dode huidcellen, opgehoopt talg en make-up te verwijderen. Daarnaast is het ook belangrijk dat u de huid voldoende beschermt. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door iedere dag een bescherming tegen de zon aan te brengen. Ongeacht de weersomstandigheden van die dag. Dit is namelijk beter voor uw huid.

Interne huidverzorging

De inwendige huidverzorging draait om het voeden van de huid van binnenuit met de juiste voedingsstoffen. En dit is heel belangrijk, want als u een tekort aan deze voedingsstoffen heeft, kan dit leiden tot huidproblemen. Hoe zorgt u dan voor een goede inwendige huidverzorging? Door een vitamine voor de huid in te nemen als supplement. Deze vitamine bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om uw huid in topconditie te houden. Zo kan het zorgen voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid.

Meer weten?

Heeft u vragen inwendige huidverzorging vs externe huidverzorging? Of wilt u er meer over weten? Laat dan gerust een bericht voor ons achter via het contactformulier.

Medipoint voor zorg- en welzijnsproducten!

Zorghulpmiddelen kunnen erg van belang zijn voor jouw zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Deze hulpmiddelen helpen jou en het persoon die jouw verzorgt indien dit nodig is. Deze hulpmiddelen maken het makkelijker om dagelijkse taken uit te voeren zoals het huishouden en kunnen verschillende gezondheidsproblemen verminderen of vermijden. Het aanschaffen van zorghulpmiddelen is dus erg van belang. Wel moet je dan weten waar je moet zijn. Waar kun je deze producten aanschaffen? Hoe schaf je deze producten aan? En andere vragen. Gelukkig is er op elke vraag een antwoord te vinden. Bij Medipoint kan je terecht voor advies, huren, lenen en kopen. Al uw mogelijke zorgvragen worden beantwoord en indien nodig opgelost. 

Wie zijn ze?

Deze zorgmiddelinstatie wilt mensen helpen bewegen, een fijner huis creëren en meer. Dit doen ze door verschillende zorghulpmiddelen aan te bieden. De winkels zijn fysiek en online te vinden, met 48 fysieke locaties verspreid door heel Nederland. Ook al is de kans klein dat er geen winkel in de buurt is, kan je er altijd voor kiezen om het product in de webshop te zoeken. Ook wanneer het niet mogelijk is om naar de fysieke winkel te gaan heb je dus opties. Als je het gewenste product via de webshop koopt, wordt de bestelling binnen een aantal dagen al thuis bezorgd. 

Huren, lenen of kopen

Bij het aanschaffen van Medipoint producten heb je meerdere opties. Als het niet verstandig is voor jouw specifieke situatie om een zorghulpmiddel te kopen, kan je er voor kiezen om deze te huren of te lenen. Bij het huren en lenen van zorghulpmiddelen heb je nog steeds veel opties. Wel gelden er verschillende voorwaardes bij het huren en lenen van hulpmiddelen. Deze voorwaarden zijn terug te vinden op hun website. 

Inwendige huidverzorging versus externe huidverzorging

Wat maakt onze huid mooi?

Wilt u zich mooi voelen? Dankzij een mooie huid? Een mooie huid begint met een goede huidverzorging. Zowel intern als extern. De combinatie van een goede externe huidverzorging, interne huidverzorging en voldoende tijd voor uzelf nemen zorgt ervoor dat uw huid mooi blijft. En u zich mooi zult voelen! Wilt u meer weten over inwendige huidverzorging vs externe huidverzorging? En hoe goede huidverzorging eruit ziet? Lees dan snel verder, want wij vertellen u er meer over in dit blog.

interne huidverzorging

Externe huidverzorging

Door doelgerichte externe huidverzorging zult u er beter uitzien. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Allereerst is het belangrijk om de huid te reinigen. Om uw huid mooi te krijgen, moet u uw gezicht twee keer per dag reinigen om vuil, dode huidcellen, opgehoopt talg en make-up te verwijderen. Daarnaast is het ook belangrijk dat u de huid voldoende beschermt. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door iedere dag een bescherming tegen de zon aan te brengen. Ongeacht de weersomstandigheden van die dag. Dit is namelijk beter voor uw huid.

Interne huidverzorging

De inwendige huidverzorging draait om het voeden van de huid van binnenuit met de juiste voedingsstoffen. En dit is heel belangrijk, want als u een tekort aan deze voedingsstoffen heeft, kan dit leiden tot huidproblemen. Hoe zorgt u dan voor een goede inwendige huidverzorging? Door een vitamine voor de huid in te nemen als supplement. Deze vitamine bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om uw huid in topconditie te houden. Zo kan het zorgen voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid.

Meer weten?

Heeft u vragen inwendige huidverzorging vs externe huidverzorging? Of wilt u er meer over weten? Laat dan gerust een bericht voor ons achter via het contactformulier.

MSM vs OptiMSM

MSM vs OptiMSM: wat is het?

MSM, misschien heeft u er al wel eens van gehoord. Deze afkorting staat voor methylsulfonylmethaan. Het is een klein molecuul, maar wel met een grote betekenis voor ons lichaam. Deze natuurlijke stof wordt aangetroffen in het menselijk lichaam en in vele voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, maar ook in de melk van in weiden grazende koeien. En MSM wordt ook gemaakt, bijvoorbeeld in de vorm van OptiMSM. In dit blog behandelen we MSM vs optiMSM. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Wat is MSM?

MSM is een klein, licht molecuul. Daarom is het heel gemakkelijk door het lichaam op te nemen. MSM is de vorm waarin zwavel van nature voorkomt in alle levende organismen en waarin het biologisch actief is. Het is een reukloos, wit poeder dat goed in warm wateren een groot aantal andere organische oplosmiddelen oplost. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat MSM na orale inname gedeeltelijk wordt afgebroken. Het vrijgekomen zwavel wordt vervolgens door het lichaam benut. Het zwavel werd namelijk onder andere teruggevonden in het collageen en keratine van haren en nagels, in de aminozuren methionine en cysteïne en in de eiwitten van het bloedserum.

Wat is OptiMSM?

OptiMSM is de meest zuivere MSM. Het wordt namelijk gezuiverd door middel van meervoudige destillatie. OptiMSM is te verkrijgen in ‘Microprill’ kwaliteit en ‘Flake’ kwaliteit. De ‘Microprill’ kwaliteit is met name bedoeld om te tabletteren. Hierbij zijn nog maar weinig vulstoffen nodig. Om het poeder goed verwerkbaar te houden is namelijk 0,1% siliciumdioxid toegevoegd. Het OptiMSM van ‘Microprill’ kwaliteit is dus voor 99,9% zuiver. Als we kijken naar de ‘Flake’ kwaliteit, dan kan hiervan gezegd worden dat deze OptiMSM 100% zuiver is. Want er is geen siliciumdioxide aan toegevoegd. De ‘Flake’ kwaliteit is bedoeld om te mengen in voer of op te lossen in water of vruchtensap.

U heeft nu een beter beeld van MSM vs OptiMSM. Maar wilt u hier toch nog wat meer over weten? Of heeft u vragen? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Gezond haar met aunt jackie’s!

Ben jij op zoek naar producten voor je haar, maar je kunt geen fijne producten vinden. Dan is dat ook niet zo gek, want de juiste producten vinden is best wel lastig. Vooral als je krullen hebt dan is dat best wel lastig. Neem daarom zeker een kijkje bij aunt Jackie’s. Die biedt namelijk producten voor elk haartype. Mocht je dus op zoek zijn naar shampoo voor krullen of voor stug haar. Bij dit merk vind je het allemaal. Voor als jij op zoek bent naar een product dat meer voor het zuiveren is van je haar. Dan moet je zeker kijken bij clarifying shampoo.aunt jackie's

Gezond

Als jij een haar product koopt let jij dan wel op wat er in zit en of het wel voor jouw haar is? De kans is erg klein en dat is zonde. Hierdoor krijg je namelijk het probleem dat jouw haar uit balans gaat. Er komen veel stoffen in je haar die ervoor zorgen dat het niet meer kan ademen en dat is vervelend. Daarom moet je kijken bij aunt Jackie’s, want die heeft producten voor elk haar. Mocht je willen beginnen met het zuiveren van je haar dan is clarifying shampoo de shampoo die je nodig hebt. Daarna kun jij een veilige overstap maken.

Prijs

De prijs van deze producten zijn goed te betalen en dat is fijn. Vaak vinden mensen dat het erg duur is om steeds producten te kopen voor je haar en dat is niet zo gek. Haarproducten zijn vaak ook niet zo goedkoop. Daarom is het zeker goed om te kijken naar aunt Jackie’s, want die biedt producten van een hele fijne prijs. Daar wil je zeker gebruik van maken. Ook als je op zoek gaat naar clarifying shampoo dan betaal je niet veel bij de juiste merken.

Begeleid wonen Friesland

Zelfstandig wonen is niet voor iedereen makkelijk

Zelfstandig wonen is niet voor iedereen even makkelijk, hier kan extra hulp van buitenaf voor nodig zijn. Het indelen van de dag of de zelfverzorging zijn voor sommigen een struikelblok. Gelukkig zijn er voldoende hulpverleners die een steun in de rug bieden. Dankzij deze extra hulp, wordt er samen naar een goede structuur in de dag en het dag-en-nachtritme gekeken. In dit blog gaan we dieper in op beschermd en begeleid wonen in Friesland.

Beschermd wonen in Friesland

Bij beschermd wonen kan iedereen terecht die het zelfstandig wonen lastig vindt. Beschermd wonen is ideaal voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid, waarbij het zelfstandig wonen moeilijker gaat. Samen met een of meerdere begeleiders worden de dagelijkse activiteiten ondersteunt en waar mogelijk handige nieuwe trucs aangeleerd.

Indeling van het huis

Bij het beschermd wonen wordt er in veel gevallen een eigen kamer toegewezen. Andere voorzieningen, zoals een badkamer en de keuken, worden gedeeld. De zorgvrager kan ervoor kiezen om een woning te accepteren dat in een gewone woonwijk in Friesland ligt. Deze woonomstandigheden zorgen voor een rustige omgeving waar een betekenisvol leven kan worden opgebouwd.

De 8 leefgebieden die ontwikkeld worden

Bij beschermd wonen instellingen wordt er rekening gehouden met 8 leefgebieden. Door deze gebieden in de gaten te houden en ermee aan de slag te gaan, groeit de zelfstandigheid van de zorgvrager. De 8 leefgebieden zijn:

 • Huisvesting
 • Financiën
 • Sociaal functioneren
 • Psychisch functioneren
 • Zingeving
 • Lichamelijk functioneren
 • Praktisch functioneren
 • Dagbesteding

Bouw eigen zelfstandigheid op

Door deze gebieden samen met een professionele begeleider verder te ontwikkelen, wordt de zorgvrager zelfstandiger. Dit kunnen activiteiten zijn zoals het leren van nieuwe gerechten. Maar ook activiteiten waarbij de bewustwording van persoonlijke hygiëne groeit en het meedoen met activiteiten om sociale contacten te versterken.

Meer weten over begeleid wonen in Friesland?

Heeft u behoefte aan begeleid of beschermd wonen, of kent u iemand die dit nodig heeft? Dan kunt u altijd een kijkje nemen op deze website over beschermd wonen in Friesland. Heeft u liever antwoord op een paar vragen? Laat dan onze professionals uw vragen beantwoorden via dit contactformulier.

Gezondheidsvoordelen van airconditioning

Is airconditioning gezond?

Heeft u last van allergieën? Bent u vaak moe of benauwd? Of heeft u last van onverklaarbare hoofdpijn? Dit zijn allemaal klachten die te maken kunnen hebben met de luchtkwaliteit in huis. Een airconditioning kan dit probleem voor u verhelpen. In dit blog vertellen we u graag meer over de mogelijke gezondheidsvoordelen van airconditioning in huis. Lees snel verder!

Frisse en schone lucht

Voldoende frisse lucht is zeer belangrijk voor een gezonde woon- en werkomgeving. De makkelijkste manier om het hele jaar door te zorgen voor frisse lucht in het hele pand is door een airconditioner te laten installeren. Hiermee kunt u de volgende gezondheidsklachten voorkomen of verminderen:

 • irritaties aan de neus, ogen of keel
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • allergieën
 • benauwdheid

Dit komt doordat een airconditioner de lucht niet alleen koelt, maar ook filtert en zuivert. Stofdeeltjes of ander vuil wordt uit de lucht gehaald. Deze schone en frisse lucht is dus een stuk beter voor de gezondheid. U kunt het resultaat op korte termijn al merken.

Geef ziektekiemen geen kans

Is er iemand ziek in uw huishouden? Dan is de kans op verspreiding van de infectie een stuk kleiner wanneer u airconditioning in huis heeft laten plaatsen. Dankzij de airconditioner is de lucht in huis namelijk continu in beweging. Ziektekiemen blijven hierdoor niet of in ieder geval minder lang in de ruimte hangen. De kans dat u of uw huisgenoten de besmette lucht inademen is hierdoor dus kleiner. Dit verkleint ook de kans op besmetting en verspreiding van de ziekte.

Wilt u hulp bij het vinden van een betrouwbare airco installateur? Neem dan contact met ons op. Wij verwijzen u graag door naar de juiste specialist.

Livv Health © 2021 | Sitemap